Formular de adeziune

Sindicatul Liber din Telecomunicatii este o organizatie socio-profesionala ce a fost infiintata in anul 1990 cu scopul de a re-prezenta angajatii din domeniul telecomunicatiilor.

Aceasta protejeaza drepturile si promoveaza interesele membrilor sai, in ceea ce priveste drepturile salariale si conditiile de munca.

Ce va ofera apartenenta la sindicate?

Poate va intrebati: ”Ce poate s îmi ofere personal apartenența la sindicate?”

Trebuie sa tineti cont de faptul ca, potrivit legii, sindicatele detin drepturi si posibilitati pe care nu le au lucratorii individuali (cei care nu sunt membri ai sindicatelor). Sindicatele ofera, in special:

Posibilitatea de a influenta salariul, conditiile de munca si politica sociala a intreprinderii.

Daca sindicatul întruneste peste 50% din colectivul de munca, acesta are dreptul de a negocia cu angajatorul din numele tuturor lucratorilor si sa incheie cu el un contract colectiv – documentul ce stipuleaza conditiile de munca, de remunerare, garantiile sociale etc.

Eficienta contractului respectiv vizavi de angajati depinde de puterea sindicatului si sustinerea activa de catre personal a cerintelor sale.

Protectia impotriva concedierilor, reducerilor, sanctiunile disciplinare inechitabile.

Conform legi, concedierile, reducerile de personal, oricare masuri disciplinare in ce priveste membrii sindicatului, trebuie coordonate cu organul reprezentativ al acestuia.

Sindicatul asigura o sustinere reala, inclusiv juridica, lucratorilor ce au nimerit intr-o asemenea situație.

Potrivit experientei, in majoritatea cazurilor, o singura scrisoare explicativa alcatuita corect este indeajuns pentru a convinge administratia sa nu va mai cicaleasca.

Posibilitatea controlarii respectarii drepturilor dvs. la locul de munca.

Una din functiile sindicatului – este controlul respectarii drepturilor legale a lucratorilor de catre angajator. Astfel, conform legii, nimeni nu este obligat sa lucreze in condiții cu pericol pentru viata si sanatate (de ex.: in caldura anormala). Totusi, in practica acest drept se incalca peste tot.

Lucratorii il pot impune pe angajator sa actioneze conform legii doar prin actiunile lor colective (de ex.: refuzand sa lucreze in asemenea conditii).

  IN VREMURI SCHIMBATOARE, IMPREUNA PENTRU SIGURANTA!

  Dupa cum stiti, legislatia din Romania obliga angajatorul sa respecte codul muncii si toate drepturile tale la locul de munca fie ca esti angajat cu contract colectiv de munca sau cu contract individual de munca, lucru care nu prea se intampla.

  Nu trebuie sa acceptam in tacere abuzul, discriminarea de orice fel sau hartuirea la locul de munca. Trebuie sa fim uniti si sa actionam in interesul fiecaruia dintre noi, pana nu este prea tarziu.

  Trebuie sa intelegem ca exista o voce care poate vorbi in numele tuturor, o voce care poate transmite managementului problemele si nemultumire angajatilor, o voce care poate apara drepturile la locul de munca ale fiecaruia dintre voi.

  Vocea aceasta este SINDICATUL LIBER DIN TELECOMUNICATII – SL-TC !!!

  Suntem o voce si o echipa cu oameni de actiune, cu oameni care chiar au solutii la problemele tale si care pot preintampina orice alta problema care te poate afecta odata cu procesele ce au loc in cadrul companiilor noastre.

  Ia legatura cu noi la 021 794 25 58 si prin adresa de e-mail sindicat@sltc.ro, daca:

  Iti este incalcat oricare dintre drepturile la locul de munca. Afla care iti sunt drepturile urmarind site-ul www.sltc.ro , pagina de Facebook : https://www.facebook.com/SLTCRO/ si inscriindu-te la newsletter;

  Te simti agresat sau daca esti amenintat la locul de munca;

  Vrei sa fii consiliat juridic in cazul in care ti se cere sa-ti prezinti demisia sau daca vrei sa-ti dai demisia de bunavoie;

  Vrei sa stii ce oportunitati de petrecere a timpului liber (competitii sportive, excursii, sejururi, etc.) si ce cursuri poti urma in cadrul Sindicatului Liber din Telecomunicatii – SL-TC;

  Iti iei masuri de siguranta in perspectiva schimbarilor ce vor afecta departamentul in care lucrezi si daca consideri ca postul tau va fi in pericol de a fi desfiintat;

  Vrei sa stii de ce gratuitati beneficiezi daca esti membru al SL-TC;

  Vrei sa devii lider de opinie. SL-TC ofera cursuri si desfasoara activitati prin care se doreste descoperirea unor lideri de opinie, in fiecare departamente de activitate, lideri care sa contribuie la protejarea drepturilor angajatilor si sa apere interesele acestora.

  Ii invit pe toti cei care doresc ca statutul lor de angajat sa fie protejat si respectat sa ne contacteze si sa apeleze cu incredere la echipa de specialisti SL-TC (avocati, juristi, contabili, psihologi, mentori, specialisti in resurse umane).

  Toti avem nu numai obligatii, ci si drepturi !!!

  Voi toti aveti sustinerea noastra, a Sindicatului Liber din Telecomunicatii – SL-TC, o echipa care te poate sprijini in orice demers in interesul tau, la locul de munca.

  Vino cu incredere alaturi de noi !!!